Leer zelforganiseren met Sociocracy 3.0

Zelforganisatie gaat niet ‘vanzelf’. Sterker nog: het is hard werken. Want waar vroeger de manager de lijnen uitstippelde en de taken verdeelde moet nu het team dit in gezamenlijkheid oplossen. Hoe voorkom je dat je verzandt in een eindeloos gesprek waarin iedereen zijn plasje doet en resultaten ver weg blijven?


De Part-up Summer School ‘Zelforganiseren met Sociocracy 3.0’ (kortweg S3) gaat in op deze uitdaging. S3 is een raamwerk voor snelle en gelijkwaardige besluitvorming voor je team en een methode om dit om te zetten tot actie. De principes en processen dragen bij aan de ontwikkeling van een wendbare, veerkrachtige teams en uiteindelijk organisaties. Part-up gebruikt S3 (in combinatie met het platform) voor de eigen organisatie en draagt deze kennis graag over.


Wil je ook weten hoe je effectief kan zelforganiseren? Prettiger samenwerkt? Snelle, gedragen beslissingen neemt met groepen van elk formaat? Meld je dan aan voor deze Summer School op 15 augustus en wordt zelf een expert!

Besluitvorming via consent

Leer met je team tot gedragen besluitvorming te komen, zonder te verzanden in langdurende discussies. Snel maar gelijkwaardige besluitvorming voor je team.

Handelen naar spanning

Binnen S3 navigeren we via spanning. Dat betekent dat we alleen maar actie ondernemen wanneer we helder hebben wat de huidige situatie is en wat de gewenste situatie is, waardoor dus spanning ontstaat. 


Wat ga je leren?

Voorstel opstellen

We stellen een voorstel op, waarin wordt omschreven hoe we denken te komen van de huidige situatie naar de gewenste. Een oplossing voor de spanning.

Rollen bepalen

Leer het opstellen en nomineren van rollen binnen je team. Dit staat los van functies of afdelingen, maar gaat om wie op dat moment een bepaalde rol kan en wil aannemen.

OCHTEND (9:00)

Check-in en kennismaking


Ontstaan van S3


Consent besluitvorming


Navigeren via spanning

PROGRAMMA

MIDDAG (12:30)

Selecteren van rollen


Maken van voorstellen


Gedragen besluitvorming


Introductie van S3 binnen jouw organisatie

BORREL (17:30)

15 augustus

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

Het Summer School Team

Waar is het?

NEW WORLD CAMPUS
1e verdieping

AANMELDEN VOOR DE SUMMER SCHOOL

Wil je ook weten hoe je wendbaarder kan organiseren? Effectiever wordt? Prettiger samenwerkt? Snelle, gedragen beslissingen neemt met groepen van elk formaat? 


Voor €450,- (ex BTW) doe je mee aan de Summer School, op 15 augustus, inclusief lunch en natuurlijk een borrel!