Close

Part-up Event

Van zelfsturende teams naar team-overstijgende samenwerking

Dinsdag 26 september

Samenwerken in zelfsturende teams is bij de meeste zorgorganisaties niet meer weg te denken. Collega's werken flexibel samen in teams rondom cliënten. Eigenaarschap en verantwoordelijkheid rondom de projecten wordt gedragen en er heerst vertrouwen naar elkaar toe. De autonomie ook een keerzijde wanneer teams zich van elkaar gaan distantiëren. Hoe zorg je voor zelfsturing én een verbonden organisatie? 


Aan dit veel voorkomende vraagstuk wijden we dit gratis Part-up event. We gaan in op de vragen rondom dit onderwerp, delen elkaars ervaring en kijken naar mogelijke oplossingen. Zorgorganisaties die op dit moment bezig zijn met deze uitdaging delen hun ervaring met Part-up als oplossing. Ook dit keer zorgt een energieke spreker voor een goede dosis inspiratie! 


Herken je een gemis aan verbinding in je organisatie? Weet je meer over zelforganisatie maar minder over een zelforganiserende organisatie? Ben je benieuwd naar de volgende stap voor samenwerking? En deel je graag je ervaring met anderen voor een frisse blik? 


Meld je dan aan voor dit gratis evenement op dinsdag 26 september!

Anders vasthouden (niet loslaten!)

Managers moeten zich richten op waar zij het verschil kunnen maken. Ze worden bijvoorbeeld ‘spaceholder’, mental coach, coordinator of degene die de structuur aanlegt. 

Werken in tijdelijke teams (part-ups)

Werken in verbinding (tribes)

Verantwoording voelen voor geheel

Medewerkers moeten zich verantwoordelijk gaan voelen voor het geheel. Ze moeten zich bewust worden van hun eigen invloed en mogelijkheid om bij te dragen aan het geheel; en van de plekken waarop ze juist hulp van anderen nodig hebben. 

Team-overstijgende samenwerking

De keerzijde van het werken in steeds tijdelijke teams is het gebrek aan psychologische veiligheid. Aan vertrouwen. Hiervoor zijn duidelijke spelregels over deelname, werkwijze en rolverdeling nodig. Werken in een ‘tribe’ zorgt voor deze veilig omgeving en voor verbinding.

Knip het werk op in kleine stapjes. In een wereld waarin alles steeds sneller gaat en afhankelijkheden toenemen, draait alles om kort-cyclisch werken. Te lange projecten zijn gedoemd om te mislukken. Dit verklaart de populariteit van o.a. Agile/scrum.

DE SPREKERS

Maarten den Braber - Digital Health | Strategy | Public Speaking
Maarten heeft zelf een lange geschiedenis op het terrein van digitale gezondheidszorg. Zo organiseerde hij onder meer de conferentie Quantified Self Europe. Zijn ervaring leert hem dat de gezondheidszorg een ingewikkeld terrein is om veranderingen te bewerkstelligen. Maar dat is geen reden om het niet te proberen!

Marlou Klein Gunnewiek - Manager Service & Bemiddeling bij Marga Klompé

Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé heeft afgelopen jaar een flinke verandering ondergaan. Drie directeuren verdwenen uit de organisatie, waarmee de verantwoordelijkheid bij de teammanagers terecht kwam. Hoe stem je de koers goed af met twee bestuurders en 25 teammanagers? Marga Klompé ging op reis met Part-up en adopteerde de sociocratische principes en het platform Part-up om hun management- en overlegstructuur opnieuw vorm te geven. Van sterk hiërarchisch transformeren zij naar horizontale samenwerking.


Marlou is als leidinggevende van de afdeling Service en Bemiddeling één van de managers en trekkers van de nieuwe werkwijze. Zij gaat in op deze nieuwe werkwijze en wat het haar en haar collega's heeft opgeleverd.

Marlous Fieret - Projectleider 'het nieuwe organiseren' bij MEE Plus

MEE Plus kantelt de organisatie en wordt volkomen plat. Het werk vindt plaats in de regio, maar binding met het bedrijf is key om onderscheidend te blijven. MEE Plus betrekt haar collega's daarom via Part-up bij centrale vraagstukken en biedt het platform aan om samen te werken. Collega's kunnen zelf bepalen waaraan zij werken en met wie. 


Marlous is projectleider voor deze pijler Nieuwe werkwijze. Zij deelt de ervaring over deze transitie en de plannen voor de toekomst.

PROEF DE SFEER

Plenaire opening


Keynote spreker: Maarten den Braber


Businesscase 1: MEE Plus - Marlous Fieret


Pauze


Fireside chat: zorgorganisaties in gesprek


Businesscase 2: Marga Klompé - Marlou Klein Gunnewiek


Plenaire afsluiting

PROGRAMMA

BORREL (17:30)

INLOOP (13:30)

26 september

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

NEW WORLD CAMPUS
1e verdieping

LOCATIE

Weet je meer over zelforganisatie maar minder over een zelforganiserende organisatie? Ben je benieuwd naar de volgende stap voor samenwerking? En deel je graag je ervaring met anderen voor een frisse blik? 


Meld je gratis aan voor deze dag!

Aanmelden voor het Part-up Event